Gasdichte deuren

Voor de opslag van groente, fruit en andere gewassen voor langere tijd is het belangrijk dat dit onder ideale atmosferische omstandigheden (ULO/CA bewaring) gebeurt. Gasdichte deuren die snel zijn te openen en te sluiten, zijn daarbij onmisbaar. Voor deze deuren kunt u ook bij DETEWE terecht.

Gasdichte deuren voor ULO/CA bewaring

De afkorting ULO staat voor Ultra Low Oxygen en CA voor Controlled Atmosphere. In een ruimte waar groente en fruit wordt bewaard is het belangrijk om het zuurstofgehalte zo laag mogelijk te houden (soms lager dan 1%), terwijl het CO²- gehalte verhoogd wordt. In zo’n atmosfeer wordt het bederf van de gewassen flink geremd, waardoor ze langer houdbaar blijven. Ook temperatuur en luchtvochtigheid spelen een grote rol bij het goed houden van groente en fruit. Onze gasdichte deuren dragen eraan bij om de juiste atmosferische omstandigheden te handhaven.

Met oppompbare afdichting

Bij de uitvoering met oppompbare afdichting wordt de afdichting, die bestaat uit een opblaasbare band afdichtingsrubber, na het sluiten wordt het deurblad d.m.v. knevels aan de wand gekneveld en wordt de band opgepompt. Daardoor worden eventuele onregelmatigheden in vloer of wand afgedicht.

Een gasdichte deur van DETEWE:

  • Is ideaal voor ULO/CA bewaring.
  • Is verkrijgbaar met oppompbaar afdichtingsrubber.
  • Kunnen we leveren als verticale of horizontale schuifdeur of als draaideur.
  • Worden geleverd met of zonder gasdicht venster.
  • Kunnen in diverse kleuren geleverd worden.
  • Zijn geschikt voor fruitbewaring